El britànic Jordan King ha confirmat un canvi d’aires en la seva carrera en anunciar que disputarà la temporada que ve a la IndyCar. Concretament, pilotarà el cotxe n.º 20 d’Ed Carpenter Racing en circuits urbans i permanents.

Era un dels pocs seients per confirmar a la graella de la propera temporada d’IndyCar. Amb Spencer Pigot sent ascendit al cotxe nº. 21, amb el qual disputarà la temporada completa; i JR Hildebrand fora de l’equip, l’elegit per pilotar el núm. 20, el que porta el propietari de l’equip Ed Carpenter en els ovals, en circuits urbans i ruters era un misteri. L’equip ha confirmat finalment que l’encarregat de disputar aquestes curses serà Jordan King.

En 2017, King va completar la seva tercera temporaena a GP2/FIA F2 amb resultats decebedors: onzè a la general i sense un sol podi. MP Motorsport, l’equip per al qual va pilotar, perd als seus dos pilots de 2017, ja que Sergio Sette Camara va deixar l’equip holandès per unir-se a Carlin.

Pel que fa a King, aquest moviment implica que, atesos els seus resultats en F2 i la desaparició de l’equip de Fórmula 1 per al qual va ser pilot de desenvolupament, Manor Racing; les seves opcions de ser pilot oficial a la màxima categoria han desaparegut i està tractant de donar un nou rumb a la seva carrera, amb un lloc per disputar tota la temporada en 2019 com a objectiu principal.

No obstant això, el britànic té ara davant seu un dur repte, doncs s’ha d’adaptar a un cotxe nou, nous rivals, pistes desconegudes, i una forma diferent de córrer. Aquest canvi, però, no serà tan dràstic, ja que no disputarà les carreres en oval, les més diferents al motorsport europeu.

King ha tingut l’oportunitat de valorar aquest nou pas:

“Ha requerit molt esforç. Personalment he treballat molt dur per això. Realment ha estat una meta des que vaig estar a Sonoma el 2016 i el vaig veure tot. He treballat per això des de llavors. Estic realment encantat que s’hagi anunciat i agraït a Ed per donar-me l’oportunitat.”