Joan Pedero ha estat el més ràpid en la primera etapa del ral·li Dakar 2017 en la categoria de motos. El pilot de Sherco s’ha vist beneficiat de la penalització d’un minut del pilot francès De Soultrait.

Any nou, Dakar nou, en aquesta edició del 2017 un total de 144 motos han iniciat el ral·li des de Paraguay, que es converteix en el vint-i-novè país que acull el Dakar.

Tot i això n’hi ha hagut que no han pogut començar com és el cas del jove mexicà de 23 anys, Iván Ramírez que no pot competir per problemes de salut. També s’ha retirat Sergio Miguel Petrone després de no presentar-se a al punt de sortida.

Avui només eren 39 quilòmetres de cronometrat, una etapa trampa ja que aquesta curta etapa era en una pista tècnica on Xavier de Soultrait (Yamaha) aconseguia el millor temps de l’etapa però unes hores més tard, el francès era penalitzat en un minut per excés de velocitat en un tram d’enllaç, maniobra que el pilot ha manifestat haver-ho fet expressament per no obrir pista demà.

D’aquesta manera la Sherco de Joan Pedero ha estat la més ràpida del dia i obrirà pista demà. A continuació l’han seguit les Honda de Brabec, Metge i Gonçalves amb la KTM de Sunderland en el cinquè lloc. De Soultrait baixa fins el desè lloc.