Avui s’ha anunciat que Jay Howard serà l’encarregat de pilotar l’Honda nº 77 d’SPM, patrocinat per Tony Stewart, a la 101ª edició de la Indianapolis 500. Howard, campió d’Indylights l’any 2006, torna a l’IndyCar Series després de no haver participat en cap cursa des de 2011.

Fa aproximadament quatre setmanes es va confirmar que la tercera entrada d’SPM, el cotxe nº 77, per l’Indy 500 estaria patrocinada i recolzada per la fundació caritativa del campió d’IndyCar i NASCAR Tony Stewart. Avui, 6 de març, s’ha fet oficial que l’encarregat de pilotar el monoplaça serà el britànic Jay Howard.

Howard, amb 36 anys, pilotarà a l’IndyCar per primer cop des de 2011. entre aquell any, 2010 i 2008, el britànic suma 13 participacions en la categoria, amb dos tretzens llocs com a millor resultat. La seva última participació va ser el tràgic final de la temporada 2011 a Las Vegas, on va ser un dels quinze pilots implicats en l’incident que que va acabar amb la vida de Dan Wheldon. Abans d’arribar a l’IndyCar, Howard va ser campió d’Indylights l’any 2006, també amb l’equip de Sam Schmidt.

“No puc ni dir com d’honrat estic per aquesta oportunitat” ha dit Howard, “no sóc dels que renuncien als seus somnis i estic convençut en fer exitós aquest esforç de Tony, Team One Cure i Schmidt Peterson Motorsports. Estic en les millors condicions físiques i mentals, i les meves habilitats per a competir estan a punt. Estarem més que preparats quan l’IMS obri les seves portes per a les primeres pràctiques de maig”.

“Ens complau tenir a Jay competint per nosaltres un altre cop” ha declarat Sam Schmidt, copropietari de l’equip. “Donats els nostres impressionants resultats en el passat, tenim altes expectatives per a les 500. Jay és extremadament talentós al cotxe a més d’un gran representant de la iniciativa de Team One Cure”.

La 101ª edició de la Indianapolis 500 es disputarà el 28 de maig, amb les sessions de pràctica i qualificació previstes per a la setmana del 15 al 22 de maig.

 

Leave a Reply