L’equip Monster Yamaha Tech 3 ha confirmat al colombià Yonny Hernández com el substitut de Jonas Folger en les pròximes jornades de tests a Sepang. L’equip comptarà amb un pilot amb diversos anys d’experiència en MotoGP i el quilometratge en els tests pot ser molt útil per al desenvolupament de la moto. Hernández, però, tan sols ocuparà aquest lloc en aquests tests.

Després del sorprenent anunci fet per Jonas Folger, en el qual va dir que no disputaria aquesta temporada a causa de problemes de salut, hi ha hagut gran quantitat de rumors sobre qui podria ocupar el seu seient. El mateix cap de l’equip, Hervé Poncharal, va reconèixer que seria una tasca difícil, ja que la gran majoria de pilots competitius ja tenen contracte amb altres equips.

No obstant això, l’equip necessitava un substitut urgent per als pròxims dies de tests al Sepang International Circuit, que començaran el diumenge 28. El pilot escollit ha estat finalment Yonny Hernández.

El colombià de 29 anys disposa de cinc anys complets d’experiència en MotoGP amb BQR, ART, i equips privats de Ducati. La seva última temporada en la categoria reina va ser el 2016, any en què els mals resultats el van obligar a tornar a Moto2, on amb prou feines va durar mitja temporada en ser acomiadat de l’AGR Team per falta de competitivitat i va ser substituït per Joe Roberts.

Hernández va confirmar recentment que pilotarà aquest any per Pedercini Racing en el mundial de Superbikes, el que implica que és molt improbable que acabi sent el substitut definitiu de Folger, malgrat que Poncharal ha dit que és “un dels candidats”. L’equip espera tenir un reemplaçament fix que s’incorpori a l’equip en els pròxims tests d’Buriram, del 16 al 19 de febrer.

“Primer de tot, he de dir, que ho sento per Jonas Folger” ha dit Hernández. “Espero que es recuperi i torni a la pista aviat, ja que és un pilot increïblement ràpid i vull desitjar-li el millor. Alhora, estic, òbviament, feliç per mi, per tenir la fantàstica oportunitat de tornar a pilotar una MotoGP. Estic encantat de poder fer el test i treballar amb un equip i una moto bones. Tinc molta curiositat per pilotar la Yamaha, ja que en tota la meva carrera vaig estar a Ducati. Vull agrair a l’equip Monster Yamaha Tech 3 i especialment a Hervé Poncharal per donar-me aquesta oportunitat única.”