Lewis Hamilton s’ha proclamat hui bicampió del món de Fórmula 1 després de guanyar una carrera on ha tingut una actuació superba. L’altra cara de la moneda, Rosberg va acabar en la posició 14 amb un Mercedes infestat de problemes. Els Williams de Massa i de Bottas van completar el podi. Fernando Alonso va acabar nové.

Arribem a l’última carrera de l’any, on es decidix el mundial entre els dos pilots de Mercedes, Rosberg partia amb avantatge ja que eixia per davant de Hamilton.

S’apaga el semàfor i tant Rosberg com Bottas eixien molt malament, fet que aprofitaven tant Hamilton com Massa per a avançar-los, Hamilton ja havia resolt una de les paperetes que tènia durant la carrera. Eixida neta en general excepte un toc entre Magnussen i un Sauber a l’entrada de la primera recta llarga.

Hamilton obria un xicotet buit i posava peus en polsegosa mentres que Bottas havia perdut molts llocs i véiem un Alonso que rodava per darrere de Raikkonen en sexta posició.

Fernando s’alliberava d’ell i es posava quint just quan entrava a boxs en la volta 6. Una volta més tard entraven Raikkonen, Button i Kvyat per a cobrir posició amb Fernando (que havia eixit en tràfic) encara que l’únic que podia eixir per davant de l’espanyol era Button.

Hamilton entrava a boxs en la volta 10, igual que Bottas, que superava a Button i a Alonso i una volta més tard feia el propi Rosberg. Per darrere els Red Bull començaven la seua remuntada i Ricciardo es llevava de damunt a un Vergne molt baralladís en la mateixa volta que Massa feia la seua primera parada.

En la volta 16 Kvyat provocava la primera bandera groga, ja que el seu Toro Rosso es quedava detingut en l’última corba del circuit. La resta seguia tot molt estable.

En la volta 22 començaven a entrar els pilots que havien muntat el pneumàtic bla en el primer stint, com per exemple Vettel i Magnussen però Ricciardo va poder fer la vida dels seus pneumàtics més llarga i va entrar en la 28.

Llavors es va produir l’esdeveniment que va marcar el gran premi, Rosberg se n’anava un poc llarg en la corba 17 i una volta més tard patia un dèficit de potència considerable, perdia molt de temps amb Hamilton i Massa vènia súper fort per darrere.

Després de diverses comunicacions amb el mur van diagnosticar el problema, l’ERS no funcionava. Massa va acabar avançant a l’alemany sense a penes despentinar-se.

En la volta 29 veuríem la segona bandera groga de la carrera provocada pel cotxe de Pastor Maldonado, un aparatós incendi en la part posterior del seu Lotus, fruit d’una ruptura de motor, li va obligar a aparcar abans de l’entrada del pit lane.

S’obria llavors la finestra per a la segona parada dels pilots que eixien amb blanes. Fernando era el primer ,esta vegada sense tràfic, eixia just per darrere de Button, que va entrar una volta després que ho fera el pilot de Ferrari, però després de col·locar el cotxe per a què isquera amb més tracció, usant el DRS i amb una xicoteta pasada de l’anglés, Alonso va poder avançar-li brillantment en la corba 11. Encara que posteriorment perdria la posició per culpa d’un davallada de ritme.

Per davant Hamilton entrava en la 32 i unes voltes després ho feien Rosberg i Bottas que a poc a poc s’anava pegant al Mercedes que continuava tenint problemes i abans de la parada es va desfer d’ell.

Mentres Rosberg continuava perdent posicions, esta vegada amb Ricciardo, Massa era el líder de la carrera per davant de Hamilton i per darrere de l’anglés, Bottas amb pneumàtics frescos anava estrenyent l’australià.

Per darrere els que començaven amb els durs ara muntaven pneumàtic bla i anaven volant per la pista, com per exemple Hulkenberg que anava ascendint posicions a costa dels 2 Ferrari.

El campionat pareixia ja sentenciat però el coent estava a veure si Felipe Massa muntaria pneumàtic bla en l’ultime stint per a intentar guanyar la carrera o muntaria el dur per a assegurar el podi.

Finalment Felipe entrava en la volta 44 per a muntar els blans i començar una carrea a 10 voltes per a tractar d’avançar a Hamilton, que se situava a 10 segons per davant del brasiler. Altres pilots que muntaven bla eren els 2 Red Bull en la volta 47 Vettel i la 48 Ricciardo. Kobayashi es retirava en la volta 45.

Mentres Hamilton i Massa anaven llevant-se la volta ràpida mútuament, Rosberg rodava en sèptima posició i en la volta 52 patia un defalliment del cotxe més greu, diversos components del cotxe no funcionaven i ja rodava fora de la zona de punts, des del mur li van cridar per a què es retirara encara que ell va decidir acabar la carrera. Un parell de voltes després era doblat per Hamilton que tenia el titul en les seues mans.

Massa va tractar de posar-li les coses difícils a l’anglés encara que finalment a falta de 4 voltes ja no podia reduir la diferència que li separaven de cap de carrera.

Finalment victòria per a Lewis Hamilton (l’onzena de la temporada) i aconseguix amb este resultat el seu segon campionat del món, després d’un domini que només va amenaçar Felipe Massa en les últimes voltes amb una estratègia agressiva però que finalment no va obtindre premi. Així i tot els 2 Williams van acabar en el podi, ja que Bottas va acabar tercer i cal remuntar-se molt arrere per a veure’ns en les mateixes. Fernando Alonso va acabar el seu camí a Ferrari amb un nové lloc i Rosberg després d’una carrera per a oblidar catorzé.

Així arribem al final de la temporada 2014 de Fórmula 1 amb un domini indiscutible de l’Equip Mercedes i on esperem que la temporada següent hi haja més igualtat.