Ferdinand Habsburg va ser el pilot més ràpid de la primera sessió d’entrenaments de l’Eurocup Fórmula Renault 2.0 a Nürburgring. Una cinquena ronda del campionat en que en aquesta primera FP1 tenia dos aspirants més al títol en el TOP3, Jake Hughes i Louis Deletraz.

Per primera vegada en el que va de temporada, l’Eurocup Formula Renault 2.0 té dues rondes en dos caps de setmana consecutius, sense cap setmana pel mig de descans. Aquesta vegada, a Nürburgring se celebra una altra batalla apassionada pel campionat entre els cotxes de Josef Kaufmann Racing, els Koiranen GP i Anthoine Hubert (Tech 1 Racing).
De totes maneres el ART Junior Team amb Ukyo Sasahara i Max Defourny també van pel davant. Aquest cap de setmana la sèrie compta amb 35 concursants després dels canvis de pilots.

Sasahara va dominar en el marcador durant la primera meitat de la sessió, quan el líder del campionat, Louis Delétraz (Josef Kaufmann Racing) es va endur el primer lloc per 0.007 segons en un temps de volta de 1:58.956. Després, quan el pilot suís va entrar als boxs, Jake Hughes (Koiranen GP) va marcar la volta ràpida amb 23 minuts per al final.

A 15 minuts per acabar la sessió, l’equip de Max Defourny, ART Junior Team, torna al capdavant quan 17 pilots conduïen en menys d’1 segon de distància entre ells. Els temps de volta amb pneumàtics nous ajuden en tots el camps per millorar els temps. D’agosto (Manor MP Motorsport) i O’Keeffe (Fortec Motorsports) van ser els primers a demostrar que tenien un bon ritme.

Amb 23 pilots rodant entre 1 segon de la distància en els últims minuts, Jake Hughes decideix reprendre l’avantatge de nou per davant de Dries Vanthoor (Josef Kaufmann Racing). Només és una sessió de primeres pràctiques, però les diferències entre cada pilot són mínimes, i els cotxes de Josef Kaufmann Racing al final van fer unes voltes extres i van ser més ràpids. Amb això van aconseguir posar a Louis Delétraz a la part de dalt de la taula de temps a 2 minuts per al final.

El temps de volta fet pel jove pilot de BMW no va ser suficient ja que Jake Hughes va reprendre el lideratge, un cop més, abans de la bandera a quadres. Però el pilot suís va atacar de nou amb una volta 0,002 segons més ràpida. Semblava que ell anava a ser el més ràpid de la sessió, però Habsburg (Fortec Motorsports), finalment, aconsegueix establir la volta més ràpida del dia fins aleshores.

Recordem l’accident que Habsburg va tenir a Silverstone, i també un ràpid recordatori de que la segona pràctica de l’Eurocup a Nürburgring se celebrarà avui a les 13.40 (CET).