La Granja L’Ametlla Trueba sabia que no seria gens fàcil revalidar el triomf de les 24 hores Internacionals en Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes, Gran Premi Terranova CNC, en la seva 35ena edició. Amb un nivell cada vegada més alt i un traçat nou, no ha impedit que l’equip s’emportés la seva segona victòria consecutiva. A més a més, Andreu Batlles, fa història en ser el primer participant en aconseguir 4 victòries d’aquesta prestigiosa cursa.

Després d’una intensa pluja el vespre anterior, els pilots es van veure afectats per rodar en el traçat de 1.700 metres. La pluja va deixar alguns desperfectes i zones inundades en el circuit que van fer endarrerir i escurçar la sessió de 1 hora a 30 minuts, per motius de seguretat.

De seguida va arribar l’hora de la classificació i Javier Garcia Vico tot i sortir el primer, en una classificació a una volta, va aconseguir la seva tercera pole position consecutiva a les 24 Hores. En el segon lloc l’acompanyava de molt aprop la KTM electrica amb el dorsal #17. Granja L’ametlla Trueba era la primera moto del Grup 3 i de la Vall del Tenes, situada en e tercer lloc seguit d’un dels equips candidats a la victòria, Talleres Pelayo-Inno Mold. La primera moto del Grup 2 era la JCC Competició en el quinzè lloc. D’altra banda classificació nefasta per equips potents com el 41 Team o el Iplac Jugamer Granja l’Ametlla, ambdues motocicletes classificades en avant-penúltim i penúltim lloc.

Abans de la cursa va tenir lloc els primers 90 minuts de les Joves promeses de la Vall del Tenes que va tenir un total d’onze equips amb dos pilots en cadascun d’ells. La moto #79 de Daniel Soriano i Alejandro Ceballos va dominar de principi a fi la prova aconseguint la victòria amb una distància de 2 voltes amb Hugo Castro i Raül Sánchez, segons classificats. Un segon lloc molt disputat que es va decidir per només 5 segons de diferència amb la moto #78 però Aida Castro i Jana Sánchez no van tenir prou temps per superar l’equip amb el dorsal #74.

L’activitat infantil no va posar punt i final fins després de la tradicional exhibició infantil que es celebra com sempre a les 5 de la tarda.

Però el tret de sortida tradicional de les 24 hores es va veure involucrat en polèmica quan van sonar els himnes abans de que Luis Salom aixequés la bandera per iniciar la cursa. Com és habitual durant els himnes s’hissa una bandera catalana, però degut al moment transcendental del país i a la decisió unànime de tot el Grup 24 Hores, la bandera gegant que es va hissar va ser l’estelada; que va anar acompanyada d’uns petards de colors que van pintar a l’aire la senyera quan la cursa ja era en marxa i la KTM #17 prenia el primer lloc després d’una mala sortida de Javier Garcia Vico amb el dorsal #71. La KTM de seguia aconseguia una distància important respecte el Team Honda i Granja l’Ametlla.

Però passats 20 minuts la bateria de la KTM havia d’aturar-se per canviar aquesta, perdent el liderat de la cursa; ara bé fent història essent la primera moto electrica que lidera una cursa de les 24 hores. Team Honda prenia el liderat però per poca estona ja que després de poc més d’una hora de cursa, una averia en la seva moto els feia perdre 17 voltes respecte Granja l’Ametlla que passava a lidera la cursa fins al final amb un ritme que, cada hora, era més i més ràpid. En el segon lloc va acabar el 41 Team després de sortir des de la posició 31, això si un segon lloc a 10 voltes de Mena, els Batlles i Dalmau. Qui si els va fer front va ser l’equip Talleres Pelayo liderat per Rubén Luengo que a falta de 6 hores per finalitzar la cursa, va haver d’abandonar. En el darrer esglaó del podi es situa l’equip Moto Xperience Racing. La primera motocicleta amb canvi va ser la del Team Honda Vico, que va remuntar fins al quart lloc. En el Grup 2 el segon equip de Granja l’Ametlla, l’Ipalc Jugamer Granja L’Ametlla es va fer amb la victòria en aquesta categoria.

La XXVI edició de les 24 Hores Internacionals en Resistència en Ciclomotors de la vall del Tenes tornarà d’aquí un any els dies 4-5-6 de Setembre. I com sempre FormulaRapida.net els informarà en ple detall del que succeeixi.