Esteban Ocon ha estat l’escollit pels seguidors de FormulaRapida.net com a debutant del any 2014 amb un 32% dels vots. El francès ha estat molt igualat per Stoffel Vandoorne que ha tingut un 30 % dels vots.

Els nominats per FormulaRapida.net a debutant del any eren: Esteban Ocon, Charles Leclerc, Dennis Olsen, Stoffel Vandoorne, Kevin Magnussen i Alex Lynn. Després d’obrir les votacions l’1 de Desembre i tancar-les el dia 7 de Gener, els fans han decidit qui consideren que és el debutant del any.

_G7C0463

En sisè lloc amb un 7% dels vots trobem al anglès Alex Lynn. Lynn el 2014 va fer mèrits per estar nominat, aconseguint el campionat de la GP3 Series en el seu any de debut amb l’equip Carlin, a més de competir per primer any sota els colors de Red Bull, formant membre d’aquest selecte club de pilots. Tot i això, el públic de FormulaRapida.net no l’ha vist com a millor debutant del any.

IMG_0151

En cinquè lloc amb un 8% tenim a pilot noruec Dennis Olsen. Olsen el 2014 va estar apunt de guanyar el campionat del Eurocup Fórmula Renault 2.0 vers el tot poderós Nyck de Vries que ja duia 3 temporades a la categoria. El seu gran rendiment va fer que Red Bull es fixés en ell però el suport de la marca austríaca mai ha arribat. La seva regularitat ha estat clau en el any de debut. A pesar de no haver-se fet amb el campionat cinquè dins el selecte grup de nominats és un bon resultat, segurament l’any que ve estarà dins els nominats a confirmació.

En quart lloc el sorprenent Charles Leclerc amb un 11% dels vots, en el seu salt dels karts als monoplaces. Concretament, ha debutat a la Fórmula Renault 2.0 Alps on ha anat de menys a més i ha pogut lluitar pel campionat amb un pilot excepcional com és Nyck de Vries. Un subcampionat en l’any de canvi té molt mèrit, i segurament l’any que ve també el veurem en aquesta categoria nominat, tan si participa al Eurocup o a la Fórmula 3 Europea.

En posicions de podi lloc es situa amb un 12 % dels vots el danès Kevin Magnussen. Debutar a la Fórmula 1 en un any de canvis no és fàcil, i debutar amb un podi encara menys. El de McLaren ho va fer i finalment va aconseguir acabar el campionat en onzena posició, i demostrant un talent molt bo en classificació. La temporada anterior (2013) va ser un dels pilots estrella dels premis de FormulaRapida.net on va ser nominat a les categories internacional on va acabar en segon lloc, i a dominant on va ser tercer.

Molt a prop de la victòria trobem al belga Stoffel Vandoorne amb un total del 30% dels vots.  En un any de menys a més, Vandoorne ha estat intractable en una categoria on el que importa és tenir experiència, ell en l’any de rookie s’ha fet amb el subcampionat i apunta fort de cara l’any vinent.

Finalment, Esteban Ocon ha estat el més votat per el públic de FormulaRapida.net com a debutant del any amb un 32% dels vots. Temporada per emmarcar pel francès de Lotus. Constant, cap fred i sobretot madur en el pilotatge ha fet que ningú el pogués aturar en el any on debutava a la FIA Fórmula 3 Europea, ni Verstappen ha pogut amb ell. Recordem que Ocon ja va guanyar el 2013 com a Confirmació del any, que li espera al de només 18 anys el proper cop?