Els lectors de FormulaRapida.net han escollit per segon any consecutiu que Marc Márquez ha estat el millor pilot català de la temporada 2014. El de Cervera ha fet rècord de votacions amb un 56% del total.

Els nominats a millor pilot català del any 2014 han estat: Oriol Servià (Indycar Series, FIA Formula E), Miquel Molina (DTM), Esteve “Tito” Rabat (Moto2), Marc Márquez (MotoGP), Alex Márquez (Moto3) i Maverick Viñales (Moto2).

En el sisè lloc de les votacions com a millor pilot català del any ha estat Maverick Viñales amb un 1% dels vots. La tercera posició en el campionat de Moto2 en el seu any de debut no es prou destacat, sembla ser, entre els votants de FormulaRapida.net. Potser la paciència és la qualitat que li va falta a Maverick que aquest 2015 debutarà a MotoGP.

En el cinquè lloc de les votacions es situa Esteve “Tito” Rabat amb un 6% dels vots. Després d’un domini del campionat de Moto2, Rabat no ha pogut fer front a els altres pilots d’aquesta votació però, segurament el 2015 el tornarem a veure en aquest ranking, en la defensa del títol de Moto2.

En quart lloc trobem al de Lloret de Mar, Miquel Molina amb un 9% dels vots. Molina va començar essent un dels més forts d’Audi en el DTM, va destacar moltíssim en classificació però en les curses no sabia com transformar els resultats. Tot i això, aquest rendiment ha estat premiat pels visitants de FormulaRapida.net.

En el primer esglaó del podi es situa el petit dels Márquez, Alex Márquez amb un 12% dels vots. Un any molt dur a Moto3 on ha anat de menys a més i ha guanyat quan calia i ha fet que Honda aconseguís el seu primer campionat de pilots de Moto3 en el seu primer any a la categoria.

En segon lloc trobem el més gran dels nominats, Oriol Servià amb un 16% dels vots. Servià només va poder participar en 5 curses a la Indycar Series amb l’equip Rahal Lettermann Lanigan, on gairebé s’emporta una victòria al GP d’Indianapolis. Tot i aquets poc rodatge, va demostrar ser un gran talent i ser constant. A finals d’anys l’aventura de la Formula E en un campionat amb molt nivell, i veient la seva regularitat, ha estat premiada en aquests premis.

Però el millor pilot català del any per segon any consecutiu és Marc Márquez amb un arrasador 56% dels vots. No hi ha color, va començar la temporada lesionat però va assolir 10 victòries consecutives que el converteix en llegenda viva d’aquest esport amb només 22 anys. 2 campionats del món de MotoGP, aconseguirà el tercer? ho sabrem a final d’any.