El mític circuit de Mònaco es farà de forma completa de cara a la temporada 2019 de Fórmula E. Així ho ha confirmat el màxim responsable de la competició Alejandro Agag. El traçat de la pista del Circuit de Mònaco que utilitzen els Fórmula 1 va ser escurçat per al campionat elèctric. Els monoplaces no passen pel turó, ni la zona del casino, la forquilla, el túnel o la xicana. Tots ells trams mítics.

La primera vegada que els Fórmula E van rodar a Mònaco va ser en la seva primera temporada quatre anys enrere. No va estar en el calendari de la temporada 2015-2016 per a si tornar a la 2016-2017. De cara a la present temporada, els Fórmula E no visitaran el circuit. Així doncs, la mesura és de cara a la 2018-2019.

“Mònaco està de tornada i utilitzarem la pista completa”, anunciava Agag. “La pista curta era massa petita; va estar bé, però és molt millor per a nosaltres competir en el gran”, ampliava el CEO de la Fórmula I.

Els pilots de la graella també han dit la seva sobre aquest tema. Buemi pensa que és un encert: “Crec que primer de tot amb els monoplaces nous, serà molt difícil continuar a les vies petites. Per descomptat, Monaco és la pista més petita de tota la temporada i és molt difícil avançar-hi. Amb més potència i millors cotxes, serà molt important continuar amb el gran “.

Un altre pilot que ha corregut en el traçat complet amb un F1 és Jerome d’Ambrosio, també segueix la línia de Buemi: “La Fórmula E mai ha estat sobre el que succeirà si vas costa amunt o costa avall, es tracta de si vas a anar a tota velocitat. Crec que fer el circuit complet és una obvietat, ja que proporcionarà moltes més oportunitats d’avançament en llocs com Mirabeau i la xicana. No hi ha cap raó en absolut per la qual no puguem competir-hi i les actuacions de la Temporada cinc donaran exactament el missatge correcte a tots sobre la tecnologia EV”.

La tercera edició del Monaco E-Prix serà al maig de 2019.