Sacha Fenestraz s’ha proclamat campió de la Fórmula Renault 2.0 Eurocup després de quedar segon en la segona carrera del cap de setmana a Barcelona. La victòria ha estat per a Robert Shwartzman, que segueix intractable i insuperable durant aquests dos dies.

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA | La Formula Renault 2.0 Eurocup ja disposa de campió. Sacha Fenestraz ha obtingut els punts suficients per a falta d’una carrera proclamar-se campió de la categoria. No obstant això, al pilot franco-argentí se li ha fet eterna aquesta accidentada segona cursa del cap de setmana a Barcelona, ​​on la victòria l’ha acabat obtenint un intractable Robert Shwartzman.

La cursa ha començat amb una apocalíptica sortida. En el primer revolt Gabriel Aubry (Tech 1 Racing) es tocava amb Max Defourny (R-ace GP) i desencadenaven un gran accident en cadena al segon revolt que deixava fins a dotze pilots fora de combat. Davant els grans desperfectes generats per aquest accident, l’organització es veia obligada a treure la bandera vermella a pista i tots els pilots entraven al pit lane.

Després d’uns vint minuts amb la cursa neutralitzada pels serveis dels comissaris al retirar tots els monoplaces i desperfectes, els 19 pilots supervivents veien de nou la bandera verda. En un primer moment, Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) semblava voler avançar a Robert Shwartzman, però la seva única temptativa no va tenir èxit. A partir d’aquí, el jove rus de R-ace GP va començar a distanciar-se de la resta, mentre que per darrere Will Palmer (R-ace GP) estant setè intentava la remuntada fent un gran avançament a Alexander Vartanyan (JD Motorsport).

No obstant això, la carrera tornava a paralitzar-se amb l’entrada del Cotxe de Seguretat. Això es devia al toc al segon revolt entre Raul Guzman (R-ace GP) i Neil Verhagen (MP Motorsport). Després de 3 voltes amb el Cotxe de Seguretat, la cursa es reprenia amb sis minuts per al final, en els quals tan sols va destacar l’avançament de Daniel Ticktum (Arden) a Vartanyan per la setena posició.

Així doncs, Shwartzman arribava invicte a línia de meta amb la seva segona victòria d’un cap de setmana que frega la perfecció per al jove tutelat per SMP Racing. Avui, però, les alegries eren majors per al segon classificat, Sacha Fenestraz, que es proclamava campió de la categoria. El podi l’ha completat Richard Verschoor (MP Motorsport), que va haver de suportar les envestides finals de Max Fewtrell (Tech 1 Racing) per mantenir el tercer lloc. L’anglès de Tech 1 Racing s’ha proclamat campió rookie d’aquest 2017.

En cinquè lloc va acabar Jarno Opmeer (MP Motorsport) seguit per Will Palmer, Daniel Ticktum, Alexander Vartanyan, Logan Sargeant (R-ace GP) i Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) va completar el Top 10 de la segona cursa. El català Xavier Lloveras (AVF) va ascendir al 11è lloc després de l’accident múltiple de la sortida, però al reiniciar la prova va acabar caient al 13r lloc, entre els seus dos companys d’equip.

La tercera i última carrera del cap de setmana que posarà punt i final a la temporada 2017 de la Fórmula Renault 2.0 Eurocup es disputarà a partir de les 16:00, hora local.