Mattias Ekström vol lluitar pel títol d’aquest any i ho ha demostrat avui a Hockenheim. El pilot alemany ha dominat el cap de setmana i iguala a punts a Solberg en el campionat. Toomas Heikkinen va completar el doblet d’Audi i Ken Block va enlluernar amb el seu primer podi en la categoria.

El Rallycross arribava a la seva segona cita amb un format diferent, i és que compartia pista amb una de les categories més importants de l’automobilisme alemany, el DTM. En aquesta prova participava un dels pilots protagonistes d’aquest certamen, Mattias Ekström, qui no va tenir gaire sort en abandonar la cursa. Però en l’altra disciplina en què participava a Hockenheim, va despuntar com mai i va arrasar completament el cap de setmana.

Aquest cop vam tenir alguna sorpresa en unes classificacions dominades per Ekström, i és que els dos Hansen van quedar eliminats sense sumar ni un punt, preocupant sobretot Timmy Hansen (Peugeot 208), que és una de les grans figures del campionat i porta un molt mal inici d’any. Així doncs, sense punts van quedar a més dels suecs de Peugeot; Timur Timerzyanov (Ford Fiesta), René Münnich (Seat Ibiza) i Max Pucher (Ford Fiesta).

Els següents eliminats van ser Jean-Baptiste Dubourg (Citroën DS3) amb un punt, Anton Marklund (Volkswagen Polo) amb dos, Niclas Grönholm (Ford Fiesta ST) amb els seus tres primers punts i Renis Nitiss (Seat Ibiza) fregant el pas a unes semifinals d’allò més impredictibles.

Les semifinals van cobrar la vida de diversos favorits, començant per Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo), que es va quedar a les portes d’una final a la qual va accedir Ken Block contra tot pronòstic, i és que el famós pilot americà s’havia classificat el 12è, de la mateixa manera que Liam Doran (BMW Mini), que va guanyar aquesta semifinal després de classificar-se 10è. Kristoffersson tan sols s’ha pogut endur 18 punts de Hockenheim, el que el deixa quart a la general a nou punts dels líders.

Un altre dels favorits que va caure eliminat va ser Sebastien Loeb (Peugeot 208), acabant de tancar una mala jornada per a la marca francesa. El nou vegades campió del WRC va quedar quart a la semifinal, tot i quedar enganxat a Larsson, que va accedir. D’aquesta manera, també van quedar eliminats a les portes de la final; Janis Baumanis (Ford Fiesta) que es va classificar tercer per a les semifinals, Davy Jeanney (Peugeot 208), Kevin Eriksson (Ford Fiesta ST) i Andreas Bakkerud (Ford Focus RS).

A la final de Hockenheim va haver nom propi i era el de Mattias Ekström, que va dominar des de la sortida i es va imposar amb més de tres segons de marge al seu company de l’equip EKS, Toomas Heikkinen (Audi S1), qui es col·loca tercer de la general a tan sols tres punts del liderat. El podi el va completar un sorprenent Ken Block (Ford Focus RS), que suma el seu primer podi en la categoria després d’un cap de setmana de menys a més, del qual només s’emporta 13 punts per la discreta actuació en les classificacions.

En quarta posició un segon per darrere de Block, va finalitzar Petter Solberg (Citroën DS3) en un cap de setmana d’allò més discret per al noruec. Ha sumat els mateixos punts que Ekström a Montealegre, per la qual cosa empaten a 48 punts al capdavant de la general. Així doncs, sembla que aquest any no hi haurà el passeig triomfal de Solberg que va gaudir les dues primeres edicions d’aquest certamen. Per acabar, la final la va tancar Liam Doran i Robin Larsson (Audi A1), posant-se aquest últim en cinquè lloc de la general a 14 punts dels colíders.

La següent cita del Rallycross serà del 11 al 13 de maig a Bèlgica, concretament a la ciutat de Mettet, on es troba el circuit de Jules Tacheny.