En un cap de setmana on semblava que la victòria estava destinada a Petter Solberg, Mattias Ekström va fer de les seves i es va adjudicar el seu tercer triomf consecutiu a la final, arrabassant el ple de punts al noruec. El podi el va completar Timmy Hansen després d’una gran actuació tant seva com del seu germà Kevin.

El rallycross no respira i després de la cita de Bèlgica la setmana passada, aquest cap de setmana era el torn del Regne Unit, que acollia la quarta ronda del campionat al Lydden Hill. Totes les sessions van ser dominats clarament per Petter Solberg, és més, el seu rival pel títol, Mattias Ekström, semblava estar més despistat en aquesta prova després de quedar quart en les classificacions. Però a la final, acabaria tot en sorpresa.

Les classificacions van deixar les tres primeres víctimes, amb una nova decepció per Liam Doran (BMW Mini), que de nou es quedava sense punts després de dos bones actuacions a l’inici de la temporada. Al costat d’ell, també van quedar fora els dos Seat Ibiza de René MünnichReinis Nitis.

A l’hora de classificar-se per a les semifinals va tornar a quedar-se fora per un error en la seva última volta, Ken Block (Ford Focus RS), que se’n va amb tres punts i veient com el seu company arribava fins a la final. També una nova decepció per Robin Larsson (Audi A1), que després d’arribar a la final en les dues primeres rondes, acumula ja dues curses seguides sense arribar ni a la semifinal. Finalment, també es van quedar fora Niclas Grönholm (Ford Fiesta ST) amb un punt i Davy Jeanney (Peugeot 208) amb quatre.

La semifinal va deixar les primeres sorpreses en forma de decepció i alegria. Sebastien Loeb (Peugeot 208), que venia de sumar el seu primer podi a Bèlgica, quedava fora de la final i després d’un cap de setmana molt discret se’n va amb tan sols 9 punts. Pitjor sort va tenir Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo), que es va accidentar i va quedar fora de combat a la semifinal, perdent el fil dels líders en sumar només 12 punts aquí.

Un altre que comença a perdre tota opció a guanyar el títol és Toomas Heikkenen (Audi S1), que va començar molt fort i està començant a baixar molt les prestacions, tot i portar el mateix cotxe que ha guanyat les últimes tres proves. Aquest cop, el finlandès es va quedar fora de la final per molt poc, emportant-se 14 punts i mantenint-se en la lluita pel tercer lloc. Al costat d’ells, també van quedar descartats Kevin Eriksson (Ford Fiesta ST) amb 11 punts, Janis Baumanis (Ford Fiesta) amb 8 i Anton Marklund (Volkswagen Polo) amb 7.

A la cara positiva vam tenir tres grans sorpreses a la final. Primer de tot els dos germans Hansen, que van brillar a Lydden Hill i es van plantar tots dos entre els millors. I al costat d’ells, els dos favorits i Bakkerud, es va plantar després d’un inici discret el jove rus Timur Timerzyanov (Ford Fiesta).

La final semblava que tindria nom propi, però al final va estar molt més disputada del que s’esperava. Mattias Ekström (Audi S1) va seguir l’estratègia que havien portat a terme els Hansen fins a la final (fer la volta joker a la primera passada) i el va portar a posar-se davant de Petter Solberg (Citroën DS3). Fins a l’última volta tots dos van estar lluitant pel segon lloc, i és que Timmy Hansen (Peugeot 208) va liderar tota la prova fins a l’última volta en la que va fer la jóker i va sortir just darrere de Solberg per tancar el podi.

A més, el seu germà Kevin Hansen (Peugeot 208), va finalitzar en el quart lloc després d’imposar-se al Ford de Timur Timerzyanov. D’aquesta manera, els dos germans suecs van demostrar un gran potencial en aquesta pista després d’un inici de campionat molt complicat i discret per a tots dos, i és que tot i tenir un dels millors cotxes, Timmy va entrar per primera vegada a la final aquí. Per acabar, destacar la sisena posició d’Andreas Bakkerud (Ford Focus RS), que després d’una mala sortida no va passar de la sisena plaça, tot i que es va endur 21 bons punts que el posen de ple en la lluita per la tercera posició.

Després d’un cap de setmana discret d’Ekström, el pilot suec surt amb els mateixos cinc punts d’avantatge que tenia sobre Solberg diumenge passat a Bèlgica. Aquí a Gran Bretanya, tots dos s’emporten 27 punts gràcies al regular domini del noruec a totes les curses i a aquesta victòria final del d’Audi, que fa mantenir-li el liderat.

Tots dos es tornaran a trobar del 8 al 10 de juny a Noruega, concretament a la localitat de Hell, on Solberg i Bakkerud partiran amb un bon extra de motivació.