El president de la F1 va parlar sobre la decisió de Liberty Media de substituir les grid girls pels grid kids.


Ha estat una de les decisions que més polèmica ha aixecat des que Liberty Media es va fer amb el control de la F1. Amb detractors i persones a favor, l’any que ve no es veuran les noies de la graella.

Precisament, un dels dirigents que ha tirat endavant aquesta decisió ha estat Chase Carey, president de la F1. Ha parlat i opinat sobre la decisió, i encara que diu que personalment a ell, “li agraden”, entén que és una decisió que pren tot el grup de Liberty per acontentar l’aficionat.

De fet, aquesta és la principal raó de la qual parla el CEO de la F1, l’aficionat. Segons Carey, hi havia gran part de l’afició que deia que tenir dones en les graelles estava “antiquat” i que ja no “pertanyia a l’esport d’avui dia”: “En veritat si depengués de mi personalment, m’agraden les noies de la graella. però no és una decisió per a mi, és per als aficionats. I crec que el que trobem és que un important nombre de gent el veia … no sé si dir ofensiu és molt forta, però el trobava explotador o no ho veia apropiat per al món en què vivim avui”, comentava Carey.

La reacció a la decisió ja se l’esperava Carey: “Crec que la reacció ha estat la que esperàvem. Hi ha gent que s’ha mostrat positiva i altres s’han preocupat. Com s’esperava, molts aficionats de sempre ho veien com a part d’un esport amb el qual van créixer i jo respecto això”, afirmava el president de la F1 que afegia:“Reconec que moltes de les noies estaven orgulloses de fer-ho i crec que això és genial i insisteixo, si depengués de mi, m’agradava. Però crec que quan tens tanta gent que realment sentia que estava antiquat i que creia que no pertanyia a l’esport d’avui dia, has de ser conscient. El nombre de gent que estava a l’altra banda del debat era molt més petit”.

Tot i la substitució de les noies pels nens, Carey afirma que la F1 seguirà tenint “noies maques”: “Mantindrem el glamour. Seguirem tenint noies boniques en les carreres. Crec que és part de la vida i part de el que fa que la nostra categoria sigui especial. Cal continuar evolucionant i respectar la visió de la gent. Si un nombre significatiu de gent no està d’acord amb alguna cosa, cal respectar-lo. Seguirem sent una categoria amb glamour, amb emoció i amb noies boniques”, concloïa Chase Carey.