El compte enrere per a la temporada 2017 de la DTM ja està en marxa: en menys de 40 dies, la popular sèrie de turismes començarà la seva temporada amb un format adaptat. D’acord amb la nova reglamentació esportiva, les dues rondes d’una cita de carreres tindrà la mateixa distància i en les dues carreres, els pilots hauran de fer una parada obligatòria. Aquestes són només dues de les raons per les quals els aficionats poden esperar més acció en les carreres aquest any. En combinació amb les modificacions tècniques, els nous pilots de la DTM d’Audi, BMW i Mercedes-AMG Motorsports produiran més de 500bhp i menys downforce, representant així un desafiament més gran per als pilots. La temporada 2017 promet ser emocionant i entretinguda amb carreres portant el motor molt al límit.


Dues carreres iguals per cap de semana

Cadascuna de les 18 carreres de la temporada comptarà amb una durada de 55 minuts més una volta. Per tant, s’incrementarà la durada de la carrera en 10 minuts respecte al 2016. “El nou format de carreres anima estratègies creatives i un esport més perfeccionat tant per als equips com per als pilots. Per als espectadors, la DTM té la intenció d’oferir un major nombre de carreres espectaculars i d’entreteniment els dos dies del cap de setmana “, diu Florian Zitzlsperger, membre del consell d’ITR.

A més, es prohibirà l’ús d’escalfadors de pneumàtics. Per tant, ara serà treball per als pilots aconseguir la temperatura òptima dels seus pneumàtics tant al començament com quan facin un pit stop. Campió de la DTM Marco Wittmann:

“El pit stop amb canvi de pneumàtic en les dues carreres, juntament amb els nous pneumàtics Hankook i la prohibició dels escalfadors de pneumàtics suposarà clarament més opcions tàctiques i esperarem més maniobres d’avançaments i d’acció per als nostres fans.”

El nombre de slicks es limitarà a vuit jocs per pilot i cap de setmana i amb el nou format de carrera, les regulacions de pit stop també s’han simplificat clarament. Aquest any, no hi ha cap reglament que estipuli quan s’ha d’executar la parada a boxes. Un pilot podrà entrar per canviar els seus pneumàtics en qualsevol moment entre la segona i la penúltima volta. Un canvi que augmenta de manera massiva el nombre d’opcions tàctiques per als equips.

Els pit stops un desafiament més gran per als equips

La importància de les parades en boxes incrementarà aquest any: els equips hauran de realitzar les parades en boxes durant la carrera amb menys mecànics que la temporada passada i només dos mecànics de l’equip, un per banda, podran utilitzar la pistola. Això causarà parades més llargues per als cotxes amb un únic mecànic fent tasques addicionals, la qual cosa suposarà una major responsabilitat fins a la data.

Quatre hores de temps en pista per als cotxes DTM

Els pilots de la DTM d’Audi, BMW i Mercedes-AMG Motorsports es podran veure més en pista aquest any: les dues carreres, els tres entrenaments de 30 minuts i les dues sessions de 20 minuts de classificació, suposarà un total de quatre hores en pista per cap de setmana.

La temporada 2017 de la DTM donarà començament del 5 al 7 de maig a Hockenheimring Baden-Württemberg.