Sortia des de la 17a posició i la cursa es va anular per bandera vermella a falta d’una volta; Bastianini va ser 2n i Martín 3r.

La cursa número 100 de Moto3™  va fer honor al nivell i a l’espectacularitat de la categoria. Arón Canet (Estrella Galicia 0,0) es va emportar una victòria atípica. La cursa no es va completar i es va veure interrompuda en l’última volta per un accident que va involucrar a Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo) i a Juanfran Guevara (RBA BOE Racing). La bandera vermella va marcar el final de la cursa i, per tant, els resultats que es van tenir en compte van ser els de l’últim pas per meta.

Canet va fer una cursa perfecte i la va combinar amb una mica de sort al final. Sortia dissetè. En un grup davanter format per 23 pilots, les diferències van ser mínimes i les aspiracions necessàries. Cap pilot va poder escapar malgrat que molts ho van intentar. En aquestes condicions, el de Corbera va ser el més llest. La seva tercera victòria en el que va d’any.

Enea Bastianini (Estrella Galicia 0,0) va completar el doblet de l’equip. El conjunt blau no aconseguia un resultat així des que Àlex Rins i Marc Márquez van aconseguir un altre doblet el 2014, i l’italià no pujava al podi des del Gran Premi del Japó de l’any passat.

Va completar el podi un Jorge Martín (Del Conca Gresini Moto3) que es va quedar amb ganes de més. Tenia una estratègia traçada per a l’última volta, però la bandera vermella li va impedir ser més ambiciós. Ja va avisar pel matí al imposar-se en el Warm Up i, malgrat la lesió, tenia un ritme per guanyar.

Quart va ser Gabriel Rodrigo (RBA BOE Racing Team). El pilot argentí es va mantenir al capdavant en tot moment, però l’incident final també el va privar de lluitar per pujar al calaix.

Va completar els cinc primers Joan Mir (Leopard Racing). Sortia com a preferit i no va buscar en cap moment conservar per sumar més punts. El balear manté el seu avantatge com a líder del mundial: arribava amb 64 punts sobre Fenati i ha marxat amb 64 punts sobre Canet. El seu company d’equip, Livio Loi (Leopard Racing) va realitzar una gran cursa i es va deixar veure per posicions davanteres, una cosa a la que no ens té gaire acostumats el pilot belga.

L’home de la Pole Position no va tenir el seu dia. Tot i que Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers) va intentar escapar-se amb un gran inici de cursa, la densitat del grup del capdavant el va atrapar i no va poder escapar. Finalment només va poder ser setè.

Van competar els deu primers Andrea Migno (Sky Racing Team VR46), Philipp Oettl (Südmetall Schedl GP Racing) i Fabio di Giannantonio (Del Conca Gresini Moto3).

El matí va ser esplèndid durant la cursa de Moto2™: les condicions de la pista eren immillorables amb la pista seca i el sol lluint a Silverstone. La temperatura de l’asfalt va ser de 38.5 °C.

Els dos pilots del Platinum Bay Real Estate van anar al terra: primer Jaume Masiá i després Marcos Ramírez.