La graella de Moto3 per a la temporada que va prenent forma i, l’últim moviment, anunciat el passat diumenge 6 d’agost, situa Enea Bastianini a les files del Leopard Racing.

Amb la pujada de l’actual líder del mundial de Moto3, Joan Mir, a la categoria intermèdia, el Leopard Racing, una de les formacions més competitives de la graella, disposava d’una plaça lliure (sent el futur de l’altre pilot actual de l’equip, Livio Loi, encara una incògnita). Ahir, en el marc del GP de la República Txeca, l’equip va fer oficial que seria l’italià Enea Bastianini qui prendria el seient del mallorquí.

Bastianini, de 19 anys, és un dels pilots més experimentats de la graella de Moto3. Ha sumat dues victòries i catorze podis en els seus quatre temporades al mundial. Va ser el millor rookie en el seu any de debut, 2014, i subcampió en 2016.

No obstant això, el seu 2017, el seu primer any canviant d’equip, està sent molt complicat. La seva arribada a l’Estrella Galícia 0.0 es preveia com el pas definitiu per ser campió, però el seu rendiment en la formació de Marc VDS està sent decebedor, ja que l’italià marxa desè a la general, amb dos quarts llocs com a millor resultat, mentre que el seu company, Arón Canet, està constantment en la lluita pels podis i les victòries.

Davant aquest mal 2017, l’italià ha decidit tornar a canviar d’equip i unir-se al que va ser campió el 2015 i va camí de ser-ho la present temporada. Sobre l’anunci, Bastianini va declarar:

“Estic encantat d’haver arribat a un acord per 2018 amb el Leopard Racing, que ha mostrat ser un equip potent i que s’ha mantingut al capdavant de la categoria de Moto3 durant aquests anys. Estic content de poder seguir en el campionat del món. Vull agrair també al meu equip actual per la confiança que han dipositat en mi “.

Pel que fa al futur de la formació que abandona Bastianini, l’EG 0.0 Marc VDS, la renovació del seu pilot número 1, Canet, ja està assegurada, i noms com Marcos Ramírez, una de les revelacions d’aquesta temporada; o els pilots que competeixen per la mateixa formació al FIM CEV Repsol, Alonso López i Jeremy Alcoba, són els candidats amb més opcions de reemplaçar Bastianini.