CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA | Fernando Alonso i McLaren han tingut un altre dia de tests de pretemporada un tant complicat. Una fuita d’oli ha obligat l’equip a canviar de motor i l’asturià ha perdut pràcticament tot el dia.

Els seus números al final del dia han estat una sisena posició i un 1:19.856 com a millor volta, marcada amb pneumàtics hipertous. L’asturià ha completat un total de 57 girs, sent McLaren l’equip amb menys voltes fetes avui.

Als pocs minuts del final de la sessió, el doble campió de F1 ha atès els mitjans en una compareixença en què FormulaRapida.net ha estat present:

“El prefereixo com està ara,” Va declarar Alonso després de ser preguntat sobre si preferia l’asfalt anterior o l’actual, arran de les declaracions de Lewis Hamilton, que preferia l’antic tot i els sots. “Cadascú té una opinió diferent i tampoc és que comptem per a res perquè al final és cosa de la FIA o de la FOM, que obliguen els circuits a canviar l’asfalt quan toca. Però jo estic content ara, el circuit està de deu, no hi ha ni un sot, està perfectament reasfaltat. Tant de bo tots els circuits poguessin fer aquesta actualització d’asfalt.”

“Jo només les he provat avui,” Ha comentat que fa a les noves resortides. “I crec que no tindrà cap gran implicació en el que són les curses. Hi haurà una altra sortida però més o menys es mantindrà l’ordre. Serà qüestió d’acostumar-se, tenir en la memòria el procediment encara que sigui a meitat de cursa, però crec que no canviarà molt.”

“Quant a l’horari, no ens preocupa la visibilitat,” Ha dit sobre el nou horari de les curses europees. “L’únic circuit on teníem problemes era Austràlia, que es començava a les 17:00 i es segueix començant a aquella hora, així que començant a les 15.10 no ens afectarà. Pel que fa als pneumàtics, hi ha set, sí,” Ha afegit respecte a l’àmplia gamma de compostos que proveeix Pirelli aquest any. “Però això és una “mentida”de la FIA, ja que al final són tres per GP i la distribució serà semblant entre tots els pilots.”

“És molt menor.” Va respondre en ser preguntat sobre la diferència d’1.9 segons que hi ha entre McLaren i Red Bull en els tests. “Segurament anirem optimitzant l’acoblament,” Ha afegit sobre l’adaptació del nou motor al xassís. “Ho aniran fent tots els equips, sempre es busca l’eficiència, la reducció de pes, la millora en l’aerodinàmica i crec que en aquest sentit arribarem a Austràlia al 100%.”

“De 0 a 10, és un 11,” Va concloure Alonso comparant les seves sensacions en aquesta pretemporada respecte a 2017. “No té res a veure. Ho tenim tot provat, tenim les coses clares amb el Set-Up. Hem provat totes les novetats que tenim aquest any al cotxe, per exemple la suspensió del darrere. Coses en què necessitem alguna resposta abans d’Austràlia i el tenim ja resolt. Sí que ens agradaria fer tandes més llargues, donar moltes voltes, reforçar-nos una mica més, però el 99.9% del que volíem saber ho sabem i això no ho vam tenir els tres últims anys.”